Artikelen 1 - 7 van 7 in de rubriek Mens en SamenlevingMens en Samenleving
Wetenschappers denken dat de kans om een depressie te krijgen meestal in de genen zit. Genen zitten in onze lichaamscellen. Het zijn een soort strengen waar allerlei informatie in vastligt. Ouders gev…
Psychologie, 25-02-2008
Depressiviteit wordt vaak een ‘geestelijke’ ziekte genoemd. Dit kan tot verwarring leiden. Het is namelijk vaak een lichamelijke ziekte, zoals bijvoorbeeld suikerziekte. Suikerziekte wordt veroorzaakt…
Psychologie, 25-02-2008
Zoals je weet bevatten onze hersenen neurotransmitters. Deze chemicaliën zijn verantwoordelijk voor hoe we ons voelen. Wetenschappers weten nog steeds niet hoe deze chemicaliën precies werken. Maar we…
Psychologie, 25-02-2008
Een depressie kan iedereen overkomen, uit wat voor milieu je ook komt. Toch zijn er statistisch gezien bepaalde groepen mensen die meer kans hebben om de ziekte te krijgen dan anderen. In sommige land…
Psychologie, 25-02-2008
Depressiviteit is moeilijk te definiëren. Het wordt ook wel de ‘psychische verkoudheid’ genoemd, omdat zoveel mensen er last van hebben. Zelfs dieren kunnen in sommige situaties depressief worden. Wan…
Psychologie, 25-02-2008
We willen allemaal graag gezien worden om wie we zijn, maar net daar wringt vaak het schoentje. Want een relatie betekent ook toegevingen doen en af en toe niet helemaal jezelf zijn. Hoe doe je dat, g…
Man en vrouw, 09-09-2010
Ook de jongste generatie ouders heeft nog altijd vragen over hoe je met kinderen praat over seks en relaties. Je kan er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Hier volgen alvast enkele praktische r…
Ouder en gezin, 07-01-2008